Enhedslisten: Der er lovet asfaltpenge til cykelstier

Pressemeddelelse 18. dec. 2011!

Enhedslisten mener der er givet klare løfter om flere penge til cykelstier, hvis vedligeholdelsen af kommunens veje blev billigere. Nu har vedligeholdelse af kommunens være i udbud og der bliver sparet en mio. kr. om året de næste femten år. Udvalget for miljø og teknik har indstillet den årlige million indgår som besparelse, Enhedslisten mener pengene skal tilgå budgettet for cykelstier. Sagen afgøres endeligt på tirsdagens byrådsmøde, hvor Enhedslisten vil have pengene øremærket til flere cykelstier og sikre skoleveje

– Både Hanne Klit (A) og Arne Ebsen (T) har flere gange fremhævet at et samlet udbud af kommunens veje over 15 år kunne skaffe ekstra penge til cykelstier. Det løfte har man dels givet, da man vedtog skolestrukturen uden at afsætte en krone til sikring af skoleveje og dels i forbindelse med vedtagelse af budget. Nu synes jeg man skal leve op til løftet. Det er kun en million kroner om året, men der er god brug dem, hvis de fine ord om at vores børn skal cykle i skole under sikre forhold skal blive virkelighed, forklarer Jesper Kiel fra Enhedslisten.

Punkt på dagsorden for byrådsmødet 20. dec. 2011>>

Til Enhedslistens startside