Udlicitering fører til fyringer

Af Jesper Kiel, byrådsmedlem for Enhedslisten 

Den 24. Maj kan man læse i Fyns Amts Avis, at syv fra kommunens tidligere entreprenørafdeling bliver fyret efter, at Hededanmark har overtaget opgaven. Det var præcis det Enhedslisten frygtede. Kommunen har måske sparet et lille beløb, men står nu med opgaven at  skaffe yderligere syv nye jobs, og indtil da har vi stigende udgifter på jobcenteret.

Det er bedrøveligt ikke mindst da hele processen kostede et par millioner kommunale kroner. Det eneste sikre resultat ved udliciteringen har været, at der er flyttet kommunale midler fra arbejdspladser til profit. Det er jo rendyrket borgerlig politik – jeg ved ikke om de borgerlig i byrådet glæder sig over deres værk. Jeg synes det er trist  – ikke mindst da SF, S og Liste T har været med på udliciteringsgalajen.

Entreprenørafdelingens folk var bekymrede for deres job da de mødte frem i byrådssalen.