Det lyder som en blå surdej, Trine

 Læserbrev i Fyns Amts Avis 5. Juni 2012 af  Henrik Nedergaard, medlem af Enhedslisten

 Trine Bramsen (MF for S) havde d. 1/6 et indlæg her i avisen om regeringens såkaldte rugbrødsreform, skattereformen. Her siger hun, at hendes “socialdemokratiske udgangspunkt” er at de arbejdsløse helst vil hurtigt i arbejde, og at de til gengæld har det helt fint med at få mindre i understøttelse.

Problemet i den argumentation er bare, at det sikre er at understøttelsen bliver sat ned. Jobbene skal man så håbe på. Og kun nogle få åbenbart, for hvis planens 14.000 jobs bliver til noget, hvad så med alle de andre arbejdsløse. Skal de så håbe på endnu flere forringelser for sig selv?

Det lyder som om Trine B. er kommet til at bruge en blå surdej i rugbrødet. Og det er tydeligt, at det nybagte folketingsmedlem efter et halvt år i ovnen har fået lidt for meget. Det er lidt for smart at tale om at de arbejdsløse vil miste 41 kr. om måneden i understøttelse i 2013, når reformen giver et slutresultat i 2022 på over 1000 kr. mindre om måneden end efter de nuværende regler.

Der er visse gode elementer i forslaget til skattereform, men finansieringen er helt gal. I stedet for at tage fra nogle af de fattigste, burde regeringen gøre bare lidt af det de lovede før valget, nemlig at sørge for at de rigeste skal betale. Men den “socialdemokratisk” ledede regering vil hellere fortsætte forgyldelsen af topindtægterne.

Det er på tide at slå dej op til et nyt brød. Enhedslisten leverer gerne en ny surdej.