Enhedslisten sætter økologi på dagsorden i Svendborg Kommune

Mere økologi er nu blevet en del af Svendborg Kommunes strategi. Det har Enhedslisten presset på for. Det blev vedtaget at skrive det ind i kommunens planstrategi på byrådsmødet 26. juni 2012.

af Jesper Kiel, byrådsmedlem for Enhedslisten

Det skete dog ikke uden sværdslag. Venstre og Dansk Folkeparti ville ikke have ordet økologi nævnt og fik lidt overraskende opbakning fra løsgænger Masoum Moradi. De fik dog ikke flertal, da de konservative undlod og stemme og forslaget kunne vedtages af Enhedslisten, Socialdemokratiet, SF og Liste T

Referat af byrådsmøde 26. juni 2012 – se punkt 12

Men fine ord i planstrategien gør det ikke alene. Derfor har Enhedslisten også rejst økologi som et tema fra Miljø- og teknik-udvalget til efteråret budgetvedtagelse.

Tanken er dels at få flere på Sydfyn til at lægge om til økologi, også samtidigt fra kommunens side efterspørge lokalt producerede økologiske produkter. Man kunne f.eks, indgå aftale om at aftage lokale økologisk æbler for at få gang i produktion af økologisk æbler. Erfaringer fra andre kommuner har vist at man godt kan skifte til økologi uden store ekstra udgifter, hvis vælger at lave mad mere fra bunden og med årstidens grønsager.

Se bilag med budgettema om økologi: 

 

Bilag Størrelse
Mere økologi i Svendborg Kommune.pdf 80.48 kB