Kommunens private parkeringspladser skal åbnes

Pressemeddelelse 23. Januar 2013

Enhedslisten fik i Økonomiudvalget opbakning til at der kan åbnes op på de kommunale parkeringspladser, som i dag er skiltet med privat parkering og forbeholdt kommunens medarbejdere. 

– Når medarbejderne på jobcenteret, i svømmehallen eller på rådhuset går hjem fra arbejde, er der ikke behov for at der skal være parkeringspladser, som er kommunens private. Jeg synes de skal åbnes op om aftenen og i weekender. Det kunne uden omkostninger skaffe nogle ekstra parkeringspladser i bymidten om lørdagen, når der er et ekstra behov forklarer Enhedslistens medlem af økonomiudvalget om sit forslag.

 
Svendborg råder kommune råder over en del parkeringspladser som er skiltet med “Privat” 

Administrationen udarbejder baggrundsmateriale og herefter vil Udvalget for Miljø og Teknik få mulighed for at arbejde videre med at gøre parkeringspladserne åbne for alle i en eller anden udstrækning.

Forslaget fra økonomiudvalgets dagsorden 22. Januar 2013:

14. Punkt til behandling fra byrådsmedlem Jesper Kiel om afdækning af kommunale parkeringspladser i Svendborg bymidte

Sagsfremstilling:
Byrådsmedlem Jesper Kiel (Ø) ønsker følgende optaget på
økonomiudvalgets dagsorden den 22. januar 2013:
“Afdækning af kommunale parkeringspladser i Svendborg bymidte.

Baggrund
I forbindelse med omdannelsen af torvet vil der blive behov for et antal parkeringspladser til erstatning i bymidten. Flere parkeringspladser i bymidten er kommunalt ejede, men er forbeholdt medarbejderne og derfor ikke offentligt tilgængelige. Uden for normal arbejdstid kunne disse parkeringspladser medgå til at dække behovet for offentlige
parkeringspladser i bymidten.

Forslag:

Økonomiudvalget beder administrationen:
– Udarbejde en samlet oversigt over kommunalt ejede parkeringspladser
– Vurdere om parkeringspladserne kunne gøres tilgængelige udenfor normal arbejdstid eller på anden måde indgå i at dække behovet for parkering i bymidten.” 

Se også:

Enhedslisten vil have alternativ til parkeringshus belyst  2010