Region Syddanmark og Waterfront

Læserbrev 21 februar 2013

Regionernes penge kommer et sted fra, nemlig den fælles kasse, i det væsentligste fra staten. Derfor er det i strid med enhver form for fornuft, at bruge penge i Region Syddanmark på at bekæmpe andre (statsfinansierede) regioners forslag. Dette er sket ved at modarbejde den faste forbindelse over Kattegat.

Et projekt man kan mene meget om, og som jeg heller ikke er tilhænger af, men derfra til at hyre et anløbent kommunikationsfirma for at sikre Region Syddanmarks særinteresser er et udtryk for manglende dømmekraft hos regionens politikere eller hos de regionale embedsmænd.

Selvfølgelig skal Regionen bruge penge på at fremme gode forslag. Til det formål har politikerne en hær af embedsmænd – herunder en stor og dyr Kommunikationsafdeling. Hvis de ikke er i stand til at overbevise Christiansborg-politikere om støtte og penge til regionens forslag, så er det enten fordi Regionens politikere eller deres forslag er for dårlige – sammenlignet med andre.
Det problem løses ikke ved at betale en million kroner til et tvivlsomt, for nu at sige det mildt og diplomatisk, foretagende som Waterfront, der som mørkets fyrster og i skjult for offentligheden har prøvet at påvirke Christiansborg-politikere til at forhindre kattegatprojektet.

Det er derfor gennemført amoralsk og usympatisk, at regionen har brugt op mod en million kroner, penge, der kunne være brugt bedre i anden sammenhæng.

Vibeke Syppli Enrum
Ellerup Bygade 16. 5892 Gudbjerg
Kandidat til Regionsrådet i Region Syddanmark for Enhedslisten