Skuffende at der ikke var opbakning til aftaler med lærerne

Et flertal i Svendborg Byråd stemte imod Enhedslistens forslag om at indgå en lokalaftale med den lokale lærerkreds.

– Jeg er dybt skuffet over at S, SF og Liste T stemmer imod at lave en ny lokal arbejdstidsaftale med lærerne, dagen før 1. maj. For en uge siden roste den Socialdemokratiske gruppeformand Hanne Klit sammen med Arne Ebsen fra Liste T den lokale arbejdstidsaftale. Men nu vil man ikke indgå en ny, når den nuværende med lovindgrebet bliver ophævet fra skoleåret 2014/2015. Det er dybt skuffende udtaler Jesper Kiel efter byrådsmødet 30. april.

Enhedslisten foreslog på mødet teksten:
– Svendborg Kommune indgår forhandlinger med Ø-havets Lærerkreds om en ny lokal arbejdstidsaftale som erstatning for den nuværende lokale arbejdstidsaftale.

Dette blev kun støttet af Pia Dam og Bo Hansen fra Socialdemokrater og Ulrik Sand Larsen fra Venstre. I stedet foreslog socialdemokraterne at man udarbejder en procesplan med folkeskolens parter om implementeringen af den nye skolereform, hvor ordet aftale ikke blev nævnt.