Enhedslisten ikke med i nedskæringsbudget i Svendborg

pressemeddelelse 21. september 2013

Der skal skæres omkring 30 mio. kr på velfærden i Svendborg Kommune, det vil Enhedslisten ikke være med til og derfor er man ikke med i årets budgetforlig.

– Man skærer ned på børn, ældre og velfærden generelt. Vi kunne ikke komme igennem med bare den mindste lettelse i nedskæringerne på trods af at der faktisk er plads til at bruge 20 mio. kr mere i budget 2014. Dermed er man med til at undergrave kommunernes økonomi, regeringen vil udnytte det mindre forbrug til at skære i kommunernes økonomi. Det er nedskæringer som blandt andet vil ramme de børn, som mest har brug for hjælp. Men vi løb panden mod den mur som jeg kalder ” Det Forenede Byrådsparti”, som ikke ville give sig en tomme forklarer Jesper Kiel Enhedslistens byrådsmedlem.

Enhedslisten glæder sig dog over at klimapolitkken endelig kan blive ført ud i livet, ved at der bliver ansat en klimakonsulent.

– Der er et par lyspunkter i budgettet ved at klimapolitikken, nu med et års forsinkelse kommer igang og jeg er lettet over at de borgerliges fingeraftryk er begrænset til fx en reduktion af parkeringsafgiften på Voldgade – en udgift på 300.000 kr ud af et budget 3,5 mia kr. Enten har de borgerlige ingen visioner eller også er de bare dårlige til at forhandle slutter Jesper Kiel