Derfor er Enhedslisten ikke med i budgetforlig

Læserbrev i Fyns Amts Avis 1. oktober 2013

Jesper KielVagn Aage Andersen fra SF undrer sig i Fyns Amts Avis 26. sept over, at Enhedslisten ikke er med i dette års budgetforlig. Det er der nu ingen grund til. Vi er med, hvis budgetforliget trækker i den rigtige retning, ellers er vi ikke. I budgettet for 2014 er der lagt op til nedskæringer for omkring 30 mio. kr. Det rammer fx børn- og ungeområdet med 12,1 mio. kr i 2014. Der skæres igen i velfærden og det på trods af at der i 2014 er 30 mio. kr mere at gøre godt med end forudsat sidste år. I stedet vælger budgetforliget at fylde kommunekassen op.

  • Jesper Kiel, byrådsmedlem for Enhedslisten

Fremadrettet kan det se mere sort ud, men her vil Enhedslisten hellere øge kommunens skatteindtægt fra dækningsafgift og grundskyld fremfor at skære i velfærden. Vi undlader ikke at stemme, som Vagn Aage skriver, men har fremsat vores eget forslag til budget. Vores forslag ligger meget tæt op af det fælles budget for 2010 som Enhedslisten, SF, Socialdemokratiet og Liste T fremsatte, Her hævede vi grundskyld og genindførte dækningsafgift for at undgå nedskæringer på velfærden. Det gode spørgsmål er derfor, hvorfor i al verden er SF med i budgetforliget, hvor der lægger op til massive nedskæringer på velfærden frem til 2017. Over 200 kommunale stillinger vil forsvinde og flere vil kunne stille sig i arbejdsløshedskøen. Er det det SFs politik?