Hvem skal redde Svendborg?

Gonzalo CarrilloAf Gonzalo Carrillo – Kandidat nr. 3 for Enhedslisten Svendborg 

Et af de absolut mest spændene vælgermøder jeg har været til, har været det som integrationsrådet stod for torsdag d. 31.10. Integrationsrådet skulle præsentere egne kandidater til integrationsrådsvalget d. 27.11. Der var en utrolig god stemning og det var stærkt at høre, hvad de forskellige havde på hjertet. Kort efter var der mad, hvilket var farverigt og lækkert. Så kom turen til partiernes kandidater til valget d. 19/11 og spørgsmålene var skarpe og levende.

Politikerne talte selvfølgeligt ud fra deres politiske ståsted. Panelet fokuserede på, at erhvervslivet skal have det lempeligt da de kan give os arbejdspladser og redde os ud af krisen, at hvis vi bare gør det attraktivt nok (lempeligt) for andre at bosætte sig her i kommunen, så vil de ekstra skattekroner redde os ud af krisen, at hvis vi bare sparer lidt hist og her, så klarer vi nok krisen og måske vender den helt af sig selv.

Jeg kunne ikke lade være med at bemærke, at netop lige foran os sidder medborgere, med en mangfoldighed af sprog og kulturer, med en misundelsesværdig livserfaring, vilje og sammenhold. De har klaret svære stunder i livet og er kommet over det. Og netop det kan vi lærer noget af, at det kun er os selv, der kan rede os ud af krisen.

Derfor er Enhedslistens politik klar og tydelig. Vi satser på vores medborgere og det gør vi ved at føre en solidarisk og grøn politik.