Svendborg kommune skal boykotte alarmfirma, som arbejder for Israel i de besatte områder

 Enhedslisten vil forhindre at Svendborg Kommune tegner kontrakt med firmaet G4S, som udfører opgaver for Israel i de besatte palæstinensiske områder. På byrådsmødet har Enhedslisten rejst forslag, så det kan sikres at kommunen stiller etiske krav, når kommunens alramsystemer og sikkerhed bliver sendt i udbud.

Forslag til byrådsmødet 28. Januar 2014.

Etiske krav til leverandører af alarmer og sikkerhed.

Forslag:

  •  Administrationen udarbejder forslag til hvordan leverandører af alarmer og sikkerhed lever op til etiske standarder. Det skal gøres muligt at fravælge firmaer, som gennem deres afdelinger i andre lande er involveret i overvågningsopgaver i ulovligt besatte områder.

 

Baggrund

Israel har gennem en lang årrække ulovligt holdt de palæstinensiske områder besat, hvilket er blevet fordømt af FN. Det dansk-britiske vagtfirma G4S deltager i bevogtningsopgaver på den besatte Vestbred. Dette er ikke i overensstemmelse med kommunens etiske hensigter i indkøbspolitikken. Derfor skal det sikres, at kommunen kan fravælge firmaer, som er involveret i andre landes folkeretsstridige handlinger.

stillet af Enhedslistens byrådsgruppe.