Nej til flere nedskæringer i Svendborg Kommune

Enhedslisten foreslog på byrådsmødet at Svendborg Kommune skulle ansøge om at kunne lave en begrænset skattestigning, for at undgå de planlagte nedskæringer, som høj grad vil ramme daginstitutioner, inklusion og socialområdet. Der er lagt op til nedskæringer for over 20 mio. kr i 2015 og yderligere nedskæringer i 2016-2018.

Jesper Kiel, byrådsmedlem for Enhedslisten

Enhedslisten foreslog på byrådsmødet at Svendborg Kommune skulle ansøge om at kunne lave en begrænset skattestigning, for at undgå de planlagte nedskæringer, som høj grad vil ramme daginstitutioner, inklusion og socialområdet. Der er lagt op til nedskæringer for over 20 mio. kr i 2015 og yderligere nedskæringer i 2016-2018.

Alle andre partier afviste forslaget og lægger dermed op til endnu en nedskæringsrunde. Socialdemokratiet, SF og lIste T har ellers tidligere sammen med Enhedslisten været tilhængere af at genindføre dækningsafgiften for erhvervslivet som kunne have give en skatteindtægt på ca. 20 mio. kr.

Helt galt afmarcheret er de i Venstre, som lægger op til at sænke skatten med 0,1 %. Det vil betyde yderligere nedskæringer på 8 mio. kr.

 

Enhedslistens forslag på byrådsmødet 26. august 2014

Ansøgning om at at kunne hæve skatteindtægterne i 2015

Forslag:

– borgmesteren ansøger på vegne af Svendborg Kommune om mulighed for at hæve skatteindtægterne med årligt 20 mio. kr.
– muligheden for at hæve skatten indgår i budgetforhandlingerne

Baggrund
Der er med Økonomiaftalen åbnet op for at man i år kan søge om lov til at hæve skatten uden at blive ramt af sanktion. Kommunerne skal søge denne skattepulje senest 5. september.

I 2015 tegner der sig et billede, hvor besparelser i 2015 kan undgås med den ekstra finansiering, der er aftalt i i kommuneaftalen. Men fra 2016 tegner der sig et mere dystert billede, hvor kommunen enten skal sikres flere indtægter eller vedtage besparelser. For fremtidssikre Svendborg Kommunes økonomi vil det være nødvendigt med ekstra skatteindtægter for at undgå besparelser på den kommunale service.