Kommunen skal ikke fælde skov for at sikre privates havudsigt

Efter at der er gennemført et projekt i Christiansminde med rydning, presser private på for at få fældet flere træer. De borgerlige vil give efter for presset og sætte sving i motorsaven. Enhedslisten mener ikke kommunens skove skal ryddes ud fra privates ønsker tll at få havudsigt og vil sætte hælene i og har sammen med socialdemokraterne krævet sagen i byrådet efter at sagen blev behandlet i udvalget for Miljø- klima og trafik mandag 3. nov

  • af Jesper Kiel, Enhedslistens medlem af Miljø-, klima og trafikudvalget

Kommunnen har ryddet et område ved nogle at de historiske villaer, alene med det formål at genskabe området udfra fra kulturhistoriske hensyn. Jeg var nervøs ved beslutningen i sin tid, fordi ejerne af de gamle villaer selvfølgelig også pressede på for at få udsigt. Men de blev klart slået fast, at det ikke at kommunens opgave at fælde træer i skovene, for at sikre privates ønsker til udsigt.

De borgerlige kortslutter fuldstændigt, når efter efter en rydning og udtynding er gennemført i samråd med grønt råd og naturstyrelsen vil gennemføre en ny udtynding. Det hører ingen steder hjemme. Jeg synes der er gennemført et fint projekt i Christiansminde, hvor nogle af parkanlæggene er kommet frem igen, samtidigt med at vi fastholder områder med skov. Det skal vi ikke gå på kompromis med. Vi skal i kommunen tage hensyn til natur og til rekreative muligheder. Den foreslåede udtynding tjener intet af de to formål.