Tyv tror hver mand stjæler?

Læserbrev i Fyns Amts Avis 1. februar 2015

På byrådsmødet, som behandlede Enhedslistens forslag om boykot af de Israelske bosættelser på den palæstinensiske vestbred, beskyldte DFs Dorthe Ullemose Enhedslisten for at fremme jødehad med forslaget. Intet kunne ligge os mere fjernt.

Vi er imod enhver form racisme og vil til enhver tid forsvare retten til religion og kultur. Vi synes, det er for billigt og under lavmålet at komme med beskyldninger om jødehad, hver gang nogen kritiserer Israels fremfærd. Vi kritiserer naturligvis, når Israel blokerer for en fredsløsning ved at stjæle palæstinensisk land og oprette bosættelser og vejanlæg kun forbeholdt israelere. Vi kritiserer staten Israels handlinger!

Men det er måske forståeligt, at DF kan have svært at forstå Enhedslistens tilgang til politik, når DF i stor stil selv udnytter kritik af yderligtgående islamister til at mistænkeliggøre islam og muslimer generelt. Tyv tror hver mand stjæler, som man siger.

Men Enhedslisten ønsker ikke at skabe had! Enhedslisten ønsker derimod fred og sameksistens. Derfor støtter vi, at palæstinenserne får deres egen levedygtige stat bestående af Vestbredden og Gaza. Det kræver at bosættelsespolitikken stopper. Derfor må vi lægge pres på Israel. Det er også regeringens og EUs politik. Men dem vil Dorthe Ullemose måske også beskylde for at fremme jødehad?

Jesper Kiel, byrådsmedlem for Enhedslisten