Enhedslisten vil bevare akutberedskab og fødsler på Svendborg sygehus

Mange vil huske, da Helle Thorning og Willy Søvndal troppede op i Svendborg og lovede, at de ville bevare akutberedskabet og fødslerne på Svendborg sygehus. Som så meget andet, de lovede, holdt de det ikke.

Læserbrev af Niels Dragsted, 30. maj 2015

Planen for 2020 går ud på, at akutberedskab og fødsler skal flytte til det nye såkaldte supersygehus. Som det ser ud nu, er der ikke nok penge til at bygge et “supersygehus”, som kan rumme alle de aktiviteter, der er planlagt. Det er både underbudgetteret og underdimensioneret. Meningen var, at det skulle højne kvaliteten, men det er endt som et rent spareprojekt.
Fødeafdelingen i Svendborg med ambulatorium for gravide samt barselsafsnit fik af brugerne højeste point i landet, før afdelingen blev lagt sammen med Odense.
Heldigvis var der enighed i Regionsrådet, om at fødslerne ikke måtte flyttes i år i forbindelse med den årlige sparerunde. Til gengæld blev svangreambulatoriet i Svendborg lukket. Gravide fra bl. a. Langeland skal nu rejse helt til Odense for at blive ultralydsskannet.
Lukning af fødslerne kan pga. lange transporter koste menneskeliv.

Enhedslisten vil derfor kæmpe for at Svendborg sygehus bevares som et rigtigt sygehus, som modtager akutte medicinske, kirurgiske og gynækologiske patienter og selvfølgelig også de fødende!

Hilsen
Niels Dragsted
Kullinggade 23A