Uhyggelig logik hos DF’er

Læserbrev i Fyns Amts Avis 31. oktober 2015

Det er skræmmende, at Dorthe Ullemose fra DF kan se afbrændinger og direkte mordbrande vendt mod asylansøgere i Sverige som en forventelig reaktion. For mig at se, ligner bølgen af afbrændinger en terrorkampagne iværksat af højreekstremistiske miljø i Sverige. Det ved jeg ikke med sikkerhed, og Dorthe Ullemose har heller intet belæg for, at mordbrandene skulle være udtryk for en reaktion fra folkedybet i Sverige.

Dorthe Ullemoses forklaringer på læserbrev er sådan set lige så uhyggelige. Pædagogen Dorthe UIlemose sammenligner mordbrande med den situation, at et barn bliver mobbet og slår den, som mobber. Det er forventeligt at slå igen, siger hun. Men situationen er jo lige omvendt. Det er jo dem, som er blevet mobbet ud af deres land, som nu udsættes for mordbrande.

Dorthe Ullemoses logik svarer til, at der kommer en ny pige i klassen efter, at hun er blevet chikaneret af religiøse ekstremister for ikke at gå med tørklæde på sin gamle skole. Nu er hun så taget til nabobyens skole og bliver nu mobbet, fordi hun er af muslimsk baggrund, er mørk i huden og går i anderledes tøj. Nu står tre drenge og sparker pigen, som ligger ned. I det øjeblik træder den voksne ind i lokalet i skikkelse af Dorthe Ullemose og forklarer, at man selvfølgelig ikke må træde på dem, der ligger ned, men at det jo er en forventelig reaktion, når der kommer så mange nye i klassen fra andre skoler. Jeg synes logikken er skræmmende.

30. oktober 2015