Kommune skal ikke betale og rive ned for at Scala kan udvide

Enhedslisten har begæret sagen om nedrivning af den 90 års gamle badstue, forhuset til byens gamle svømmehal, i byrådet. Enhedslisten mener, at der skal væsentlige samfundsmæssige argumenter til, hvis kommunen skal give tilladelse til, at rive en bevaringsværdig bygning ned og mener også det er økonomisk uansvarligt at en udvidelse af Scala, skal føre til en kommunal udgift på 4 mio. kr

 Scala vil købe og nedrive den gamle badstuebygning for at udvide med en ekstra sal

– Bevaringsværdige bygninger skal bevares og badstuen er en del af byens kulturhistorie, derfor kan vi ikke acceptere at man nu lægger op til at nedrive bygningen for at Scala kan udvide. Det bliver ikke bedre af at kommunen nu skal bruge mindst 4 mio. kr. på ombygning, når indgangen til svømmehallen så vil forsvinde. forklarer Susanne Gustenhoff om baggrunden for at hun i Økonomiudvalget krævede sagen om udvidelse af Scala i byrådet.

Enhedslisten mener at Scala, som udgangspunkt må finde en løsning for at udvide på deres egen grund og er utilfredse med at den løsning slet ikke er belyst. Enhedslisten mener ikke at en udgift på 4 mio. kr til nye faciliteter i Svømmehallen er en fornuftig prioritering.

– Vi har store problemer med at finde penge til bla nye faglokaler på skolerne og så udenomsfaciliteter affødt af Scalas udvidelse en mærkelig prioritering, det mener vi byrådet må forholde sig til slutter Susanne Gustenhoff.

For yderligere kommentarer kan jeg kontakte på mobil:

Se referat fra økonomiudvalgsmødet 17. november

Se også Facebookside for bevarelse af Badstuebygningen: Bevar den gamle badstue-bygning i Svendborg