Kommunerne har behov for økonomisk garanti – ikke for flygtningelandsbyer

Pressemeddelelse 27. november 2015

Det er en stor misforståelse at tro, at statslige flygtningelandsbyer vil være en håndsrækning til kommunerne, mener Enhedslistens kommunalordfører Jesper Kiel.

 

Jesper Kiel udtaler:

– Det vil være en langt større hjælp for kommunerne, hvis staten giver en økonomisk garanti om støtte til kommunerne i stedet for at lave statslige flygtningelandsbyer. Flygtningelandsbyer vil isolere flygtningene og give en dårligere integration, det er også den melding KL har givet på vegne af kommunerne. Flygtningene skal placeres lokalt i kommunerne og være en del af lokalsamfundene og bruge de lokale skoler og institutioner.
– Kommunernes største problem er, at staten ikke sikrer, at der følger penge med til at løse opgaven. Så i stedet for at poste penge i statslige flygtningelandsbyer, så vil pengene være bedre brugt på at støtte kommunerne i at fortsætte arbejdet med at få flygtninge og ikke mindst familierne integreret rundt i kommunerne.

Jesper Kiel er stedfortræder som kommunalordfører for Rune Lund, og sidder i byrådet i Svendborg Kommune, som i år modtager omkring 160 flygtninge. Til sammenligning faldt befolkningstallet i Svendborg Kommune med 312 personer i 2013.