Togpendlere over Storebælt bliver snydt

Regeringen lægger op til både at sænke prisen og øge fradraget for bilister, der pendler over Storebælt. Samlet set vil bilisterne få en en rabat på over 1100 kr pr måned. Jesper Kiel MF Enhedslisten mener, at det er helt galt når togpendlerne over Storebælt ikke får en krone.

Pressemeddelelse 3. dec 2015

Det er fint at regeringen gerne vil give et incitament til at søge arbejde på den anden side af Storebælt, men her bliver togpendlerne bliver simpelthen snydt. Det bliver samtidigt også en gulerod for at skifte toget ud med privatbilen, og det er helt galt. Regeringen bakker op om at nedsætte CO2-udslippet, men det her trækker i den gale retning, derfor vil vi kræve, at et øget fradrag over Storebælt også skal gælde togpendlere, forklarer Jesper Kiel, som er ordfører for Enhedslisten når loven om øget fradrag på Storebælt behandles.

Regeringen lægger i lovforslag L64 op til at fradraget for at køre bil til arbejde over Storebælt øges fra 90 kr til 110 kr. Fradraget for at køre i tog over Storebælt fastholdes derimod på kun 15 kr. Lovforslaget har 1. behandling i Folketinget fredag 4. dec., hvor Jesper Kiel er Enhedslistens ordfører på forslaget. Sideløbende med loven om fradrag, lægger Regeringen op til, at prisen for at pendle over Storebælt i bil skal sænkes fra 3920 kr til 3000 kr, dette er en del af regeringens vækstplan.
Jesper Kiel er stedfortræder i Folketinget for Rune Lund frem til medio januar og er fra Svendborg, hvor han normalt sidder i byrådet.

 

Se lovforslag:
http://www.ft.dk/RIpdf/samling/20151/lovforslag/L64/20151_L64_som_fremsa…

Uddrag af regeringens vækstplan
http://www.trm.dk/da/nyheder/2015/her-er-vaekstplanens-transport-og-bygg…