Pinligt Svendborg byråd

Pinligt Svendborg byråd…

På byrådsmødet d. 26. April havde Enhedslisten et forslag oppe ift. boligplacering for nye flygtninge.

Vi foreslog, at man som udgangspunkt maks. indkvarterede en pr. værelse. I tilfælde af, at det gav mening, ved f.eks. par eller enlig med barn, så kunne det selvfølgelig accepteres at der var flere en pr. værelse.
Derudover så bør huslejen reduceres således at ved to lejere på et værelse halveres huslejen. Til sidst så foreslog vi at hvis de enkelte varetog div. “Vicevært” opgaver, så kunne man opnå en reduktion i sin husleje…

Af Jens Erik Laulund Skotte – byrådsmedlem Svendborg

Disse punkter opnåede 4 stemmer – alle Enhedslisten… Jeg undres og skuffes især ift. Tværsocialistiskliste og SF; at man kan acceptere at flygtninge (med en indkomst på omkring 5200 efter skat) kan sidde med en husleje på 2000 kr. for et delt værelse på 10 kvm… Hvor på Sydfyn kan man kræve 4000 kr for et 10 kvm værelse?

Ud over dette, så ser man helt bort fra at man sætter folk sammen på 10 kvm værelser, som umiddelbart ingen forudsætninger har for at kunne bo sammen…

At der sammenlignes med højskoler og efterskole forhold, som om det var mennesker der kom herop for at skulle hygge sig… respektløst at lave sådanne sammenligninger.

Jeg synes det er pinligt, at de såkaldte “røde” partier kan godkende sådanne forhold…