Flertal uden om borgmesteren halverer sparekrav inden budgetforhandlinger

Op til weekendens budgetforhandlinger i Svendborg Kommune har Socialdemokratiet, Enhedslisten, Tværsocialistisk Liste og SF indgået en aftale med det Radikale Venstre og DF, som halverer sparekravet fra 31,7 til 15,9 mio. kr. Parterne forpligterne hinanden til budgetforlig skal indgås på grundlag af aftalen, og reducerer dermed nedskæringerne på Børn og unge med 6,1 mio. kr. og på Social- og sundhedsområdet kan der allerede nu fjernes besparelser for 6 mio. kr. Parterne forpligter sig ikke til hvordan det resterende sparekrav skal sikres, her kan parterne enten indgå budgetforlig eller rejse egne forslag.

– Det er jo et meget bedre grundlag for budgetforhandlingerne end det, som var forslaget fra administrationen. Nu kan vi fjerne mange af de nedskæringer, der var lagt op til. Men det er fortsat Enhedslistens mål at friholde velfærden, miljøet og kulturen helt for nedskæringer, så nu går vi til budgetforhandlingerne med krav og forslag, som kan sikre at resten af rædselskabinettet af nedskæringer bliver afblæst udtaler, Enhedslistens gruppeformand Jesper Kiel

Jesper Kiel uddyber:
– Det er jo ikke et budgetforlig, så vi har bare reduceret sparekravet. Hvis vi skal være med et budgetforlig, så skal der endnu flere nye boller på suppen. Der skal ikke være færre voksne til børnene i daginstitutionerne, der skal sikres varme hænder i ældreplejen og juniorklubben skal ikke lukkes. Der er en lang række krav fra vores side til at indgå i et budgetforlig. Men vi ser også oplagte muligheder for at spare uden at ramme velfærden og så mener vi at erhvervslivet må bidrage, ved at genindføre dækningsafgiften.

For yderligere kommentarer kan jeg kontaktes: 24 52 41 55

 

Bilag Størrelse
Aftale om at halvere besparelser.pdf 40.64 kB