Det er ringe, Stephanie Lose

Af: Vibeke Syppli Enrum, medlem af regionsrådet for Enhedslisten, Ellerup Bygade 16, Gudbjerg

Læserbrev: Regionsrådsformand Stephanie Lose har forleden – som medlem af Danske Regioners ledelse – indgået en elendig aftale med Finansministeriet. En aftale, som betyder, at sundhedspersonalet – igen, igen – skal løbe to procent hurtigere end de gjorde sidste år, hvor de løb to procent hurtigere end året før, hvor de løb to procent hurtigere end året før … fortsæt selv 12 gange mere, så bliver det 30 procent i de 15 år, sundhedspersonalet er blevet pålagt dette.

Det er simpelthen ikke godt nok. Det er ringe. Regionsrådet i Syddanmark er – langt om længe – stort set enig om, at det ikke længere går med dette krav fra skiftende regeringer om to procents effektiviseringer om året. Alligevel accepterer Stephanie Lose en aftale, hvor kravet også kommer til at gælde næste år.

Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti i Regionsrådet er også imod at fortsætte kravet om to procents effektivisering om året. Ikke desto mindre stemte begge partier i sidste uge i Folketinget sammen med regeringen imod at afskaffe to procents-kravet. Hykleriet har åbenbart ingen grænser.

Patientforeninger og personalegrupper fra læger, sygeplejersker, rengøringsassistenter og mange flere har sagt, at nu er det nok. Vi kan ikke mere. Alligevel indgår Danske Regioner denne elendige aftale med Finansministeriet.

Jamen, det var et krav fra Finansministeriet, kan jeg høre Danske Regioners ledelse sige. Nå, men så kunne Danske Regioners ledelse jo have sagt nej. Der skal altså to til en aftale. Og hvis den ene siger nej, så bliver der ikke en aftale. Men Stephanie Lose og Danske Regioners ledelse sagde ikke nej.