Der mangler en plan for at sikre klimamål!

Efter byrådsmødet, hvor både planlægning for solceller og vindmøller blev afblæst, er der reelt ingen plan for at sikre klimamål i Svendborg Kommune. Socialdemokratiet fik flertal for ikke at lave nogen plan og i stedet afvente ansøgninger, og Venstre lagde sig i hængekøjen og afviste at bidrage til den grønne omstilling.

Byrådsmøde 26. august 2018 – referat

Der var på byrådsmødet lagt op til at igangsætte en plan for placering af fremtidige vindmøller. Planen havde været i for-høring, og nu skulle den viderebearbejdes og sendes i egentlig høring. Men et flertal, bestående af Socialdemokratiet, SF, Radikale og Konservative, besluttede at stoppe alle planer for vindmøller og solceller og afventer, at der kommer ansøgninger.
Begrænsning på at vindmøller max. må være 80 meter blev dog fjernet.

Kun Enhedslisten og Alternativet bakkede om om Enhedslistens forslag om at fortsætte processen med planlægning, som kan sikre, at kommunen lever op til sine klimamål.

Venstre ville helt stoppe med vindmøller i kommunen – og har lagt sig i hængekøjen og venter på, at staten løser problemerne.

  • Jens Erik Laulund Skotte. Foto: Hung Tien Vu

    Det er da positivt, at man nu kan sætte større møller op. Begrænsningen på 80 meter har fuldstændigt stoppet udskiftningen af gamle vindmøller, men det er ret vattet at droppe al planlægning. Socialdemokratiet tør åbenbart ikke stå ved de planer, de selv har bakket op om at sætte igang, forklarer Jens Erik Laulund Skotte, som sidder i Teknik og Erhvervsudvalget for Enhedslisten.

  • Jeg synes ikke, Socialdemokratiet tager tilstrækkeligt ansvar for klimaindsatsen. Man har jo ikke løst konflikten, hvor vi skal afveje hensyn til beboere og natur overfor hensyn til klimaindsats. Nu har man bare udskudt problemet. Venstre lægger fuldstændigt ansvaret fra sig og vil overlade klimaet til statens planer for havvindmøller, som er helt utilstrækkelige, forsætter Jens Erik.
  • Jeg opfattede, at de borgere, som protesterede mod vindmøller, gerne ville finde løsninger for klimaet. Det må vi arbejde videre med. Men nu står kommunen uden planlægning, så det bliver reelt svært at afvise nye vindmøller, selv om placeringen er dårlig, fordi kommunen ikke kan anvise bedre egnede placeringer, slutter Jens Erik