Jesper Kiel, byådskandidat for Enhedslisten Svendborg

Nu skal restauranter tilslutte sig arbejdsklausuler

Enhedslistens forslag om, at restauranter også skal leve op til overenskomster, hvis de vil være leverandører til kommunen, førte frem til at reglerne blev strammet af økonomiudvalget. Sagen blev taget op efter, at kommunen havde inviteret dronningen på officiel frokost,  hvor der hverken var stillet krav om arbejdsklausuler eller indgået overenskomst.

Et flertal bestående af Enhedslisten og Socialdemokratiet vedtog de nye regler, hvor restauranter og hoteller lægge hus til et dagskursus eller levere mad til kommunens arrangementer.

Jesper Kiel som sidder i økonomiudvalget forklarer:

  • Vi havde stillet et mere omfattende forslag, men nu har vi sikret at alle arrangementer af en hvis størrelse er dækket. Det er vigtigt for at presse på for gode arbejdsforhold for de ansatte på restauranter og hoteller. Leverandørerne skal leve op til løn og ansættelsesforhold på niveau med overenskomsten. Det er stadigt vigtigt fortsat, at få flere overenskomst dækkede restauranter, det er sidste ende, den eneste garanti, men nu skubber kommunen i den rigtige retning.

[iframe src=”https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fjesper.kiel.kandidat.svendborg.enhedslisten%2Fposts%2F10155660418519080&width=500″ width=”500″ height=”611″ style=”border:none;overflow:hidden” scrolling=”no” frameborder=”0″ allowTransparency=”true” allow=”encrypted-media”]