Enhedslisten vil have belyst muligheder for plejecenter i Tved og alternative plejeboliger.

Der skal tirsdag d 9 nov tages stilling til hvor der skal placeres nyt plejecenter i kommunen samt hvor der skal udbygges med flere plejeboliger.

  • Stina Sølvberg Thomsen, Sygeplejerske, Kandidat til kommunalvalget og Enhedslistens medlem af Social-  og Sundhedsudvalget

Administrationen har udpeget Tankefuld som bedste bud til nyt plejecenter, men et enigt social- og sundhedsudvalg har ønsket Tved området undersøgt som mulig placering.

Tved er efter Enhedslistens mening et rigtig godt område til plejecenter.

Caroline Amalielund nedlægges og derfor kunne der med fordel placeres et nyt plejecenter i Tved.

Desuden har plejecenter i Tved stor folkelig opbakning, da der i den nord østlige bydel er mange seniorer samt stor tilflytning af børnefamilier, hvoraf der med fordel kunne placeres dagtilbud i forbindelse med plejecenter.

Enhedslisten mener at det er tid til at lytte til ønsket, fra en særdeles aktiv bydel, som ville kunne bidrage positivt til processen.

Ydermere mener jeg som socialsygeplejerske, at der i forbindelse med udbygning af nye plejeboliger ved eksisterende plejecentre, er brug for alternative plejeboliger.

Der blive flere udsatte og sårbare ældre, som ikke passer ind i de eksisterende plejecenter rammer, derfor bør man have et fokus på denne borgergruppe, når man laver nye plejeboliger.