Læserbrev: Lukningen kan blive katastrofe

 

Glostrups fødeafdeling blev flyttet til Herlev over hals og hoved. Det skabte kaos og kostede formentlig menneskeliv. Nu foreslår regionens embedsmænd at lukningen af akutberedskab og fødeafdeling i Svendborg fremskyndes med 6 år.Meningen med supersygehusene var ifølge myndigheder og specialeforeninger at øge kvaliteten. Politikerne tænkte i det stille på besparelser. Nu får vi ingen af delene.


Kvalitet består ikke blot af ekspertise og apparatur, men også af omsorg og personalets tid til det.
Ekspertise indenfor komplicerede fødsler har man på OUH, ligesom til behandling af syge spædbørn. Men ofte hører man om alt for stor travlhed på fødeafdelingen på OUH. Ofte kan man ikke opfylde anbefalingen om én jordmoder tilstede under hele fødselen. Overflytning af fødende fra OUH til Svendborg pga. travlhed er stadig ingen sjældenhed.
Man kan frygte kaos på OUH, hvis lukningen i Svendborg sker over hals og hoved. Men uanset hvordan lukningen foregår er det en meget dårlig idé. En kultur fra Danmarks bedste fødeafdeling vil gå tabt!
Derfor er det også i Nordfynborgernes interesse at protestere mod lukningen i Svendborg. I opfordres derfor også til at skrive under på protesten, som kan findes på Facebooksiden “Stop lukningen af fødsler i Svendborg”.
Regionsrådet er låst af et snævert budget. Derfor skal kritikken rettes mod regeringen og sagen bør rejses i Folketinget.
Niels Dragsted, Kullinggade 23A, Svendborg
Pensioneret overlæge på fødeafdelingen i Svendborg