Enhedslisten med budgetforlig uden begejstring

Budgettet i Svendborg har dette år har i vid udstrækning været dikteret af en stram kommuneaftale, stigende energiudgifter, manglende lånemuligheder og store udgifter til nye dagtilbud. Samtidigt har kommunen været udelukket fra at øge indtægter fra hverken skat, grundskyld eller dækningsafgift og kommunen har ikke en stor kassebeholdning at tære på.  Det er baggrunden for at der er lagt en række nedskæringer ind som rammer velfærden. Omvendt er der lagt penge ind til de stigende antal børn og ældre samt til de stigende udgifter på det specialiserede socialområde, samlet set er der lagt 31,6 mio kr. ind til det formål – inden sparerunden.

Derfor har Enhedslisten deltaget aktivt i budgetforhandlingerne for at skåne de socialt udsatte og de svageste borgere for at blive ramt af nedskæringer. Vi har fået taget nogle af de helt slemme besparelser ud.

Vi har også sikret at der igen blev afsat penge til naturpleje og trafiksikkerhed. To områder, som ellers var skåret ned til nul. Det har kunnet ved at stå fast på, at der skulle komme ekstra indtægter fra parkering. 

De tidligere afsatte midler i CO2-reduktionsplanen er der heller ikke rørt ved. 

Det er baggrunden for at Enhedslisten uden den stor begejstring deltager i året budgetforlig. 

Se budgetforlig 2023 for Svendborg Kommune  her: 

https://www.svendborg.dk/nyheder/svendborg-kommunes-budget-2023