Baagøe og Riber-grunden

Hop ikke på afledningsmanøvren ved Baagøe og Riber

Svendborg: Pakhusene er nu sat i spil som det guldæg, der skal fjerne fokus fra Skjærbæks planlagte gated community på Baagøe og Riber grunden. I stedet for at tænke grunden i sin helhed og i sammenhæng med byen, skal vi nu fokusere på den ene del af grunden med pakhusene.

  • af Johan Weltzin Kristensen, Kommunalbestyrelsesmedlem for Enhedslisten

På den måde fjernes fokus fra den rigmandsghetto, milliardæren Skjærbæk planlægger at opføre, knejsende på en plint midt i byens havnekulturmiljø. Fredningen er endt med at blive det værktøj, hvorved Skjærbæk i samarbejde med nyttige ‘erhvervsvenlige’ politikere kan køre sin investering igennem.

Knejsende på en plint, i sikker afstand hævet over pøblen, kan beboere i luksuslejlighederne kigge lidt ned på det kommunalt- og fondsbetalte museumsliv i restaurerede pakhuse. Glemt er alle vedtagne principper for højde, størrelse og åbenhed. Skjærbæks byggeri på Jessens mole var en dundrende succes for hans pengepung.

Alle 35 luksuslejligheder blev solgt. Senest har en administrerende direktør sat sin 10 millioners lejlighed til salg for 15 millioner, efter at have ejet den i to år. Fem millioners skattefri gevinst. Så hans pengepung er også glad.

Museerne er som ly i natten inddraget som statister i et større spil for at få landet Skjærbæks investering uden overholdelse af vedtagne principper, planafdelingens anbefalinger eller borgernes høringssvar.

Lad os holde fokus og kræve, at også Skjærbæk skal holde sig inden for rammerne. Så kan vi snakke om Museet for lystsejlads nye placering for sig og Svendborg Museums drømme adskilt.