Borgmester vil ribbe el-forbrugerne på Fyn

Pressemeddelelse 18. marts 2012

Knud Clemmensen , Enhedslistens repræsentant i SydfynsElforsyning og bestyrelsesmedlem er rystet over borgmesterens planer om at sælge Sydfyns el-forsyning:

– Når borgmester Curt Sørensen forstiller sig 600-800 mio. kr. til en almennyttig fond, så er det jo ikke penge der kommer ud af den blå luft. Det bliver el-forbrugerne på hele Fyn og ikke mindst Sydfyn, som kommer til at betale. Der vil inden for men kort årrække komme stigende el-priser. Det betyder at el-forbruger skal betale for Curt Sørensens store planer, hver gang de tænder for kontakten, det er fuldstændig urimeligt.

Læs også på Svendborg Netavis: Kommunen vil skaffe millioner ved salg af SEF 

Knud Clemmensen, medlemm af bestyrelsen i Sydfyns Elforsyning
Knud Clemmensen har gennem en årrække siddet i bestyrelsen for Sydfyns Elforsyning

Enhedslisten mener at værdierne i el-sektoren skal komme forbrugerne til gode og sikre investeringer i blandt andet et vedligeholdt el-net og vedvarende energi.

– Det er også et kæmpe problem at et salg bringer lokale arbejdspladser i fare. Der er omkring 90 arbejdspladser i Sydfyns Elforsyning og dem risikerer Sydfyn at miste, hvis man sælger til Energi Fyn. Jeg synes ikke borgmesteren varetager Sydfyns interesser, men forsøger alene en genvej til at kunne komme med gyldne løfter, der kan sikre ham et godt valg om halvandet år, slutter Knud Clemmensen.