Stina Sølvberg Thomsen

Nej til nyttejob

23. jun. 2023 Læserbrev i Fyns Amts Avis

Bendt Larsen, tidligere ansat i 3F, og bestyrelsesmedlem i Enhedslisten Svendborg. og Stina Sølvberg Thomsen, Enhedslisten medlem af kommunalbestyrelsen

Nyttejob er et useriøst tiltag, der ikke får borgerne tættere på et job og mangler forståelse af arbejdsmarkedets behov. Sådan skrev FOA og 3F i et fælles indlæg for nylig, i Jyllands-Posten. Enhedslisten Svendborg er enige. Vi kan tilføje, at en arbejdsløs kontanthjælpsmodtager, som kommer i et offentligt nyttejob, ikke får overenskomstmæssig løn, der er derfor tale om social dumping.

Vi har derfor afvist i Borger- og arbejdsmarkedsudvalget at gøre nyttejob til et vigtigt element i kommunens beskæftigelsespolitik. Vi mener, at fokus skal være på at fremme uddannelse, vejledning og ordinære timer, samt at varetagelse af opgaver på velfærdsområdet hører under overenskomstmæssige forhold.

Enhedslisten vil holde øje med området. Vi opfordrer fagbevægelsen til at presse på for, at nyttejob ikke vil blive brugt til at undergrave løn- og arbejdsforhold indenfor for eksempel velfærdsområder som plejehjem. Nyttejob er social dumping og hjælper ikke folk videre.

Ansæt dem i stedet på ordinære lønvilkår og sæt tid af, til at lære dem op!