Figenbladet dækker ikke !

Læserbrev Fyns Amts Avis 19. januar 2012

Jesper KielNy skolestruktur

Af Jesper Kiel, byrådsmedlem for Enhedslisten

Kantine og Sciencelokale står ikke klar på Nymarkskolen i nær fremtid! Det undrer ikke mig, det har på intet tidspunkt været realistisk. Derfor undrer det mig meget, at Arne Ebsen fremstiller som om, han har været naiv. Han skulle angiveligt have troet på administrationens ord om, at det sagtens kunne lade sig gøre. Arne Ebsen valgte sammen men Venstre, Konservative Socialdemokratiet og SF at overhøre alle advarsler. Jeg har utallige gange gjort opmærksom på, at man aldrig i Svendborg Kommune før har sat gang i ombygning til 40 mio. kr. uden så meget som at have fået en projektbeskrivelse, tidsplan, eller et bare et budgetoverslag. Faktisk fik man ikke meget andet end meget luftige eller mundtlige løfter fra administration. Jeg har efterspurgt yderligere information i Udvalget for Børn og Unge – helt uden held.

Med Arne Ebsens mange år i kommunalpolitik kan der ikke være tale om naivitet. Der er vel nærmere tale om skrupelløs taktik. Inden administrationen lovede at de sagtens kunne nå at få kantine og sciencelokale klar, kunne den samme administration ikke nå at blive klar med en vurdering af Nordre Skole før efter valget. Det på trods af at processen havde pågået i flere år inden. Selvfølgelig kunne man ikke diske op med ombygning for 40 mio. kr. i løbet af få måneder. Jeg håber de fleste kan se, at det figenblad Arne Ebsen dækker sig bag er ganske lille.