Flere penge til Svendborg skal genoprette velfærd

Pressemeddelelse 

I aftalen mellem regeringen og  Enhedslisten om kommunernes udligning får Svendborg Kommune omkring 20 mio. kr. mere om året. De ekstra millioner  skal rette op på de senste års nedskæringer mener Enhedslistens byrådsmedlem i Svendborg:

– der er skåret på børn, ældre og udsatte for over 70 mio. kr. årligt i Svendborg, så nu må det være tid til at rettet lidt op. Jeg synes vi har lavet en god aftale med regeringen. Den har sikret, at de kommuner, som har mange velhavende borgere, og samtidig ikke har så store sociale udfordringer, skal bidrage lidt mere. Det betyder et løft til  fattige kommuner som Tønder, Lolland, Langeland og Svendborg, udtaler Jesper Kiel

Læs også: Enhedslisten og regeringen indgår udligningsreform 

Fortsat behov for et løft i kommunal velfærd
Udligningsreformen betyder en mere solidarisk fordeling kommunerne imellem, men det er stadig Enhedslistens klare holdning, at der er behov for at generelt løft i den kommunale velfærd. Det slagsmål kommer til stå i den kommende forhandling om kommunernes økonomi. 

Se:  Økonomi- og indenrigsministeriet