Svendborg som klimakommune

Læserbrev 1. maj 2013

Det er på tide, at Svendborg bliver klimakommune. Byrådet har allerede vedtaget en fremsynet klimapolitik, så vi kan nedbringe udledningen af CO2, til gavn for klimaet og til gavn for vores børn og børnebørn. Det kan gøres ved at energirenovere de offentlige bygninger, ved at satse på vedvarende energi, og ved at gøre det lettere og billigere at bruge den offentlige transport og cyklerne i stedet for altid at tage bilen.

Af Nanna Maria Rask, byrådsknadidat for Enhedslisten

De gode mål i byrådets klimapolitik kan hjælpes på vej ved at udnævne Svendborg til klimakommune. At blive klimakommune betyder, at kommunen indgår en aftale med Danmarks Naturfredningsforening om hvert år at spare mindst to procent på kommunens udledning af CO2.

Langt de fleste af landets kommuner er allerede udnævnt til klimakommuner: 74 af landets 98 kommuner er med i ordningen. Nu må Svendborg også komme med – eller skal vi halte bagefter Middelfart, Odense, Assens og Ærø, som forlængst har tilsluttet sig?

Kommunen sparer ikke kun CO2-udledning ved at være med. Man sparer også kroner og øre på budgettet ved spare på energien. Det siger de kommuner, der har været med i ordningen siden starten i 2008. Derfor skal Svendborg med i ordningen nu.