Natur og miljø skal på dagsordnen!

Nanna Rask

 

Natur og miljø må højere på dagsordenen i byrådet. Svendborg kommunes enestående natur og dejlige kyst- og havområder bliver ikke ved med at kunne klare sig uden hjælp. Forurening, landbrug, fiskeri og turisme slider alle på naturen, og hvis vi ikke sætter ind med pleje af den natur vi stadig har, og på at beskytte, genskabe og udvikle nye naturområder, mister vi snart de kvaliteter.

  • Af Nanna Rask – kandidat til byrådet for Enhedslisten 

Mange tror, at vi prioriterer natur og miljø højt i kommunen, og bruger mange ressourcer på området. Det gør vi desværre ikke. Virkeligheden ser helt anderledes ud. Svendborg kommune bruger 0,08% af sit budget på natur og miljø, viser Danmarks Statistik. Kun èn anden kommune i Danmark bruger mindre på dette vigtige område. Det kan vi gøre bedre.

Vi er helt enkelt nødt til at styrke indsatsen for natur og miljø nu, ellers vil der ikke være meget tilbage for vore børn og børnebørn at opleve af Svendborgs førhen så smukke natur. Men faktisk vil det også være en økonomisk fornuftig strategi for kommunen at satse meget mere på natur- og miljøforbedringer. Det tiltrækker bosættelse, for mange vil gerne bo grønt, sundt og smukt, og det vil kunne styrke den udvikling af turismen, som mange drømmer om som fremtidig indtægtskilde for kommunen. Men slider vi naturen op undervejs, ødelægger vi vores eget fremtidige indtægtsgrundlag, og det er der allerede tegn på at vi er på vej til, viser en ny rapport om Svendborgs natur.

Det er meget billigere at bevare og beskytte den natur vi har nu, end det er at reparere på skaden, når den er sket. Så hvad venter vi på? I stedet for at ligge i bunden af ligaen, er det på tide Svendborg kommune kommer op i toppen.