Enigt byråd kritiserer ghettoplan for at lukke to dagtilbud i Svendborg

Svendborg byråd vedtog i enighed at rette en kritik af ghettoplanens konsekvenser for Svendborg Kommune. Planen risikerer at trække tæppet væk under to børnehuse, fordi kommune fremover skal tilbyde alternative pladser til alle som ikke bor i Skovparken, som daginstitutionerne ligger ved siden af. Samtidigt pålægger planen kommunen at der maksimalt må være 30% børn fra området Skovparken/Byparken.

Svendborg Kommune har lagt en stor indsats i at gøre Skovparken til et attraktivt boligområde at flytte til og blive boende i for børnefamilier. Derfor spænder ghettoplanen krav ben for kommunen indsats var man enige om i byrådet. Hvis de to daginstitutioner lukker risikerer det at koste 25 mio. kr. at etablere nye daginstitutionspladser.

Regeringen, Socialdemokratiet, SF, og De Radikale står bag den del af aftalen, som omfatter daginstitutioner. Derfor fik Enhedslisten også tilføjet til vedtagelsen i byrådet at henvendelsen sendes til at alle ordførerne i Folketinget.

Jesper Kiel fra Enhedslisten byrådsgruppe:

  • Det er et vigtigt signal til Folketinget om at planen på dette område får absurde konsekvenser. Enten mister området sine daginstitutioner eller også bruger kommunen  25 mio. kr på at etablere en ny daginstitution lige på den anden side af Ørbækvej. Med en institution 1på den anden side af Ørbæk vej kunne kommunen slippe for kravet om at tilbyde alternative daginstitutionspladser og fastholde institutioner lokalt. Det giver ingen mening og kommune har ikke pengene.

Jesper Kiel viser hvordan 100 meter kan komme til at afgøre lokale institutioner fremtid