Alle børn skal have mulighed for at deltage i undervisningen hjemmefra

Når nu alle skolebørn skal blive hjemme fra skole helt til efter påske, så er det afgørende, at alle børn kan deltage i undervisningen hjemmefra, og det kræver i vidt omgang, at man har en computer eller en tablet.

Jesper Kiel

Af Jesper Kiel, gruppeformand for Enhedslistens byrådsgruppe

Der er mange familier, som ikke har mulighed for, at børnene kan have deres egen computer eller tablet – nogle har måske kun mobiltelefon til at gå på nettet med. Derfor bliver en del børn i disse uger koblet af undervisningen, som helt fra 1. klasse af skal løse opgaver på nettet fra en computer eller tablet.

Heldigvis har flere skoler lånt ud af skolernes computere, Chrome Books eller iPads til dem, som har brug for det. Enhedslisten har spurgt ind til, om ikke alle skoler kunne gøre det samme. Det har vi nu fået skolechefens ord for, at alle kommunens folkeskoler vil gøre. Det er vi rigtig glade for, nu skal skolerne forskellig enheder ud til de børn, som har behov for dem!

Så har man brug for at låne en af skolens computere, Chrome Books eller iPads, så kontakt skolen. Det kan også være, at man kender en familie, som har særligt behov, så hjælp dem, så deres børn kan deltage i undervisningen.