Foto: Mark Knudsen

Hjemmehjælp er mere end en hjælpende hånd

 Svar til Kasper Krebs (Alternativet), 10. august

Alternativet foreslår at pengene følger den ældre, så borgeren selv kan bestemme om han/hun ønsker hjemmehjælp af det offentlige, det private eller af en ven/ familiemedlem i sit netværk.

Vi har i dag en fritvalgsordning hvor borgerne selv kan vælge mellem kommunal eller privat hjemmepleje leverandør. Nu foreslår Alternativet at en tredje aktør kunne være i ens eget netværk.

Tanken er i og for sig fin, da der mangler varme hænder, men fagligheden glemmer Alternativet i dette foreslag.

Hjemmehjælp er meget mere end en hjælpende hånd. Hjemmehjælp foretages af fagligt kvalificeret personale, som er uddannet til at observere ændringer hos borgerne, så der kan handles rettidigt.

Hjemmehjælperen er uddannet og oplært i mange ting, lige fra korrekt hygiejne og journalføring til forflytninger og rehabilitering.

Selv under en simpel rengøring i borgerens hjem, har hjemmehjælperen alle antenner ude og ved qua sin uddannelse og sine sparringspartner, hvad man skal være opmærksom på.

Hjemmehjælp beror på medarbejderens faglighed og det tværfaglige samarbejde og skal derfor varetages af uddannet personale.

Det er vigtigt at vi ser og anerkender kompleksiteten i hjemmehjælperens arbejde, hvordan kan vi ellers få vores unge til at vælge denne særlige uddannelse.

 

Af

Stina Sølvberg Thomsen