Tang på stranden

Det er regering og ikke borgernes krav, som udhuler kommunernes økonomi.

“Spørg ikke hvad Svendborg Kommune kan gøre for dig, men hvad du kan gøre for fællesskabet” Sådan siger Henrik Nielsen (C) i Fyns Amts Avis. Det har jeg  fulgt op: Jeg har ryddet 3-4 kvadratmeter strand for tang ved Christiansminde og det håber jeg mine asparges hjemme i haven får glæde af. Det er jo win-win. Forhåbentlig skal kommunen betale en entreprenør færre penge for at rydde stranden.

  • Af Jesper Kiel, kommunalbestyrelsesmedlem for Enhedslisten

Det er helt forståeligt at en konservativ glæder sig over, at kommunerne nu skal skære ned for at staten kan få råd til skattelettelser til samfundets mest velhavende og øget oprustning.

Men jeg er egentlig lidt skuffet over at vores socialdemokratiske borgmester er ude og kritisere borgerne for at kræve for meget i denne situation. Der kan sagtens være for store forventninger fra borgerne på visse områder, men det er jo ikke det som presser kommunernes økonomi. Borgmesteren burde i stedet kritisere regeringen for at uddele skattelettelser til de rigeste og øge oprustningen med den ene hånd og så tørre regningen af på kommunerne på den anden hånd. Uanset indpakningen, så ender det som nedskæringer på velfærden.