Baagøe og Riber

Hold fast i principperne for byggeri på Baagøe & Riber-grunden

Enhedslisten synes ikke at Skjærbæk og ES ejendomme skal have lov at diktere betingelserne for byggeri på Baagøe og Riber grunden i Kullinggade!
Et flertal i Plan- og Lokalsamfundsudvalget og Økonomiudvalget valgte at give efter for investorpres – Enhedslisten stemte imod!
Sammen laver vi planer og strategier for fremtidens by og havn. Men når investor ringer og ikke er tilfreds så smider vi straks alle principper ud – hvad sku’ det være i ’butik-Svendborg-havn-til-salg’?
På tirsdag skal det besluttes om vi igen, igen skal fravige allerede besluttede principper for Baagøe og Riber grunden. Først var det 8 principper, så blev det 4 og nu vil Skjærbæk dispensere fra dem også. Og vi er slet ikke gået i gang med lokalplansprocessen endnu! Når den engang kommer, tegner det ikke godt, og endnu engang må det forventes at alle høringssvar og indsigelser vil blive ignoreret.
Et af de tidligere udkast til byggeri på grunden
Underkastelsen for developerne sender også et signal til de andre store fisk: Humlebo, Halberg, Claus Larsen: sig til hvad i ønsker, så retter vi det til. Man sælger kun en havn én gang. Investorernes profitmaksimering skal ikke være det styrende princip i skabelsen af fremtidens havn. Hvis de eneste principper vi kan stille bygherre er: vi har ingen principper og der kan dispenseres fra alt, så ender vi med en fattig by.
Vi må stå fast på grundlæggende principper og ikke underkaste os det tiltagende pres fra bygherrer med bugnende pengekasser. Det gælder hele sundet og alle steder med herlighedsværdier, der gør Svendborg til en flot og dejlig by. Giver vi efter her, sender vi et stærkt signal for fremtidige byggeprojekter og dermed fremtidens by og havn de næste 50 år.
Sagen behandles på kommunalbestyrelsens møde tirsdag 19. dec. i punkt 11. Se: https://www.svendborg.dk/…/kommunalbestyrelsen-19-12-2023
Her vil Enhedslisten igen prøve at få kommunalbestyrelsen til at fastholde principperne.