Budgetforlig sender klimapolitik til tælling

Byrådet skulle godkende en revideret mere ambitiøs klimapolitik, men valgte istedet sende den retur til Udvalget for Miljø og Teknik. Budgetforliget trækker nemlig tæppet væk under klimapolitikken, fordi en ny klimakonsulent var forudsætningen, for at den kunne gennemføres. Den stilling er ikke med i budgetforliget for 2013.

Byrådsmøde 25. september 2012


Solceller på Tåsingeskolens centerafdeling, som klimapolitikken gerne skulle have sikret flere af

Af Jesper Kiel, byrådsmedlem for Enhedslisten

Enhedslisten har længe ønsket en mere ambitiøs klimapolitik. Faktisk burde vi i den vestlige verden sænke CO2-udslippet hvert år med 6%. Klimapolitikken lægger nu op til at reducere med 3 % om året, det er en klar forbedring i forhold til den gamle poltiik, som ikke havde en konkret målsætning.

Klimapolitikken blev vedtaget i 2008, men de komkrete resultater er udeblevet. I maj 2011 foreslog Enhedslisten at kommunen kom igang med at opsætte solceller på de kommunale tage, der er ikke sket meget siden.

Det er afgørende nødvendigt at der ansættes en klimakonsulent, eller bliver det en dyr fornøjelse i sidste ende. Et eksempel kan man se hos Højby Skole, som skiftede deres gamle lysstofrør til LED-belysning og sparede 50.000 kr årligt på el-udgiften. Investeringen er tjent ind på 18 måneder. En klimakonsulent vil tjene sin egen løn hjem mange gange.

Derfor er det fuldstændigt uansvarligt af partierne bag budgetforliget at droppe klimakonsulenten. Derfor burde byrådet have vedtaget klimapolitikken og så støtte Enhedslistens ændringsforslag til budgettet, hvor der er afsat penge til en kliamakonsulent.

Et flertal bestående af SF, Liste T, Socialdemokraterne, Masoum Moradi, Konservative, Venstre og Dansk Folkeparti sendte klimapolitikken tilbage til udvalgsbehandling. Svaret blæser i vinden hvorden man vil gennemføre klimapolitkken.