Enhedslisten: Penge til børn skrumper i Svendborg

Pressemeddelelse 8. Nov. 2012 

Oprindeligt fik Svendborg Kommune 4,8 mio. kr. af de 500 mio. kr., der blev afsat til bedre normeringer i daginstitutionerne ved sidste års finanslov. Efter budgetforliget blev der kun afsat 2 mio. kr. i 2013. Da Udvalget for børn og unge skulle udmønte de 2 mio.kr, skrumpede de til 1,5 mio. kr. Det er Enhedslisten stærkt utilfreds med og har krævet sagen i Byrådet. 

– Det står tydeligt i finanslovsaftalen at penge skal gå til bedre normeringer, men nu lægges der optil at man bruger en halv mio. kroner af de sparsomme midler til et forskningsprojekt. Jeg har intet imod forskningsprojektet, men når vi faktisk har fået 4,8 mio. kr. og så i sidste ende kun bruger 1,5 mio. kr., så er det uacceptabelt, så derfor synes jeg partierne bag budgetforliget må forklare sig fortæller Jesper Kiel, Enhedslistens medlem af Udvalget for Børn og Unge.

Enhedslisten gør også opmærksom på at de 1,5 mio. kr. kr. vil skrumpe yderligere i 2014, hvor der indføres en årlig grønthøster-besparelse på 0,35% samt en rammebesparelse, som samlet set for daginstitutionsområdet truer med at reducere et plus på 1,5 mio. kr. til et minus på omkring 2 mio. kr.

Partierne bag budgetforliget: SF, Tværsocialistisk Liste, Socialdemokratiet, Konservative, Venstre og Dansk Folkeparti. Næste byrådsmøde er 27. november 2012