Enhedslisten hilser et asylcenter velkomment

Læserbrev til Fyns Amts Avis 10. januar 2012

Enhedslisten har fra start bakket op om muligheden for, at der kan oprettes et asylcenter på den nedlagte SiD-skole.

Af Jesper Kiel, byrådsmedlem for Enhedslisten 

Opgaven skal løses

Der er en lang række krige og konflikter rundt i verden, som får folk til at flygte og søge i asyl i Danamrk. Og mens de får behandlet deres sag om asyl, skal de være på et asylcenter. Det er Danmark forpligtet til, og det er kommunernes ansvar at bidrage til at finde gode lokaliteter til formålet. Der kommer hverken flere eller færre asylansøgere af, at der er eller ikke er et center i Svendborg. Derfor falder argumenterne fra særligt DF til jorden. Vi kan nemlig slet ikke skaffe flere penge til hverken velfærd eller skattelettelser ved at sig nej tak i Svendborg – Vi går derimod glip af nogle tiltrængte arbejdspladser i Svendborgområdet, hvis vi siger nej.

Svendborg kan løse opgaven

Det er udlændingestyrelsen, som dækker udgifterne til et asylcenter og de kommunale ydelser, som asylsøgerne vil få behov for. Så det vil ikke være et økonomisk problem for Svendborg Kommune. Til gengæld har Svendborg gode forudsætninger for at løse opgaven. SiD-skolen er super velegnet til både at huse asylsøgere og skabe rammer for aktiviteterne på et asylcenter. Placeringen er efter min mening fin. Det er i venlige omgivelser omgivet af skov og samtidig i cykelafstand fra alle byens muligheder. Svendborg Kommune kan som områdets største virksomhed, med speciale i mennesker, naturligvis løse opgaven.

Borgerne inddrages

Naturligvis er der bekymring for, hvem der nu kommer til vores by, og om det kan give problemer. Men det er vigtigt, at lokalsamfundet er velorienteret og bliver inddraget i, hvordan opgaven skal løses. Derfor ser jeg frem til borgermødet 16. januar, hvor der er debat om muligheden for et asylcenter. Jeg vil godt opfordre de mange som er positive over for et asylcenter til også at dukke op til borgermødet. Jeg har hørt en del af argumenterne for, at vi slet ikke skal have et asylcenter, eller i hvert fald ikke i vores baghave. Men asylansøgere kommer nu en gang og banker på vores dør, fordi de flygter fra krig og undertrykkelse. Derfor må vi ikke lade bekymringerne styre vores beslutning, men træffe det valg, der sikrer den bedste løsning på den opgave, som vi under alle omstændigheder har ansvaret for at løse.