Medvind hver dag

 Læserbrev i Fyns Amts Avis 29. maj 2013


  • Nanna Rask, Kandidat til byrådet for Enhedslisten – biolog – Vornæs Skovvej 26, 5700 Svendborg

Min ældste datter og jeg har købt en elcykel. Hun har fået job i Svendborg, og arbejdstiderne ligger helt anderledes end resten af familiens. Vi bor 13 km fra byen, og herude i udkanten er der absolut ingen offentlig transport – så hvordan skulle vi klare den daglige transport? Istedet for bil nr. 2, som vi ikke havde råd til, eller en knallert, valgte vi at købe en elcykel, som vi skiftes til at bruge. Nu har den kørt over 1200 km. Hver km ville have kostet mindst kr. 3,50 hvis vi havde kørt i bil, iflg. FDMs beregninger.

Men vi sparer ikke kun transportpenge, vi har også fået mere cykelglæde, for med elcyklen får man et blidt skub i ryggen på cykelturen. Afstanden føles som det halve, bakkerne er jævnet ud, og man har medvind hver dag. Samtidig får man motion, for den gør ikke hele arbejdet, kun det halve. Elcyklen bliver opladet med ‘grøn’ strøm, for vi har skiftet husstandens elforsyning til udelukkende at komme fra vedvarende energikilder.Vi sparer altså også på CO2-udledningen. Det gør måske kun en lille forskel i det store billede, men lidt har også ret.