Svendborg Kommune bevarer aktindsigt, hvor offentlighedsloven lukker af

Byrådsmøde 25. juni 2013

Enhedslisten fik opbakning til et forslag om at bevare mulighederne for aktindsigt i kommunens sager, selvom den nye offentlighedslov ikke giver ret til det. Et flertal bestående af Enhedslisten, Socialdemokratiet, SF, Liste T, Det Radikale Venstre, Konservative og DFstemte for at man giver den aktindsigt, det hidtil har været praksis at gøre inden offentlighedsloven.

 

  • af Jesper Kiel, byrådsmedlem for Enhedslisten

Byrådet tilsluttede sig et forlag som lød:
“Svendborg Kommune vil i videst muligt omfang fortsat give aktindsigt. I de tilfælde, hvor den nye offentlighedslov begrænser adgangen til aktindsigt, vil Svendborg Kommune fortsat give aktindsigt.” med den tilføjelse at det er i henhold til hidtidig praksis.  Mod stemte Venstre, Liberal Alliance og Bjarne Hansen.

Dermed tilslutter Svendborg sig den række af kommuner, som ikke vil begrænse mulighederne for aktindsigt, sådan som offentlighedsloven giver mulighed for.