Stina Sølvberg Thomsen, byrådskandidat for Enhedslisten Svendborg

Fixerumsforslag er fagligt funderet!

Læserbrev

Kære byrådsmedlemmer. Jeres tilgang til stofbrugerne er stigmatiserende og fornægtende, når i lukker fixerumsforslag ned med argumenter som “vi fastholder misbrugeren i sit ulykkelige misbrug” og “vi tiltrækker uheldige typer med et fixerum” osv

I siger at i hellere vil stoppe misbrug frem for at investere i skadesreducerende tiltag. Det er da en dejlig tanke, hvis ikke den på det groveste fornægtede stofbrugernes virkelighed.

Så JA enhedslisten insistere på stofindtagelsesrum og det gør vi altså på et sundhedsfagligt grundlag.

-Stofindtagelsesrum nedbringer overdoser og redder liv

-Nedbringer antallet af hiv og leverbetændelse (70% af de der fixer har leverbetændelse, som koster samfundet mange mange penge)

-Nedbringer fejlfix og forhindrer bylder, benamputationer og øvrige infektioner

-Nedbringer hjerteklapbetændelse

-Beviseligt sender flere og mere motiverede stofbrugere i behandling.

Så Hanne Klit, det er ikke bare et forslag der kommer fra Enhedslistens store blødende hjerte, dette er et fagligt funderet forslag. Hvor man rent faktisk investerer i borgernes helbrede og samfundets kapital.

At man giver stofbrugerne ordentlige og værdige forhold kommer aldrig til at fastholde en lyst til at leve kaotisk.!! Men hvis vi er heldige giver vi lidt sundhedsfaglig omsorg og nogle værdige rammer til dem der under alle omstændigheder fixer deres stof.

Afslutningsvis må siges at folk var meget tøvende da vi trillede Danmarks første fixerum på gaden september 2011. Men fordi stofbrugerne faktisk er dem der allermest ønsker forandring og værdighed, så kom tilliden hurtigt og i dag bliver de brugt i flæng.