Jesper Kiel, byådskandidat for Enhedslisten Svendborg

Ikke en OK frokost, når dronningen kommer på besøg

Hvis man vil drikke en kop kaffe eller ud at spise god mad i Svendborg, er der desværre lidt langt imellem steder med overenskomst. Men hvis man skal arrangere en officiel frokost med dronningen for 80 personer, så er der flere gode muligheder, da de fleste store hoteller har en aftale med 3F.

Derfor forstår jeg ikke, hvorfor Svendborg Kommune valgte et af de hoteller, som ikke har overenskomst. Der er helt åbenlyst en kæmpe reklameværdi i at skulle stå for kommunens officielle frokost med dronningen, ellers havde Stella Maris næppe givet et tilbud på 180 kroner pr. kuvert inklusiv drikkevarer, når deres frokostmenu normalt koster 325 kroner eksklusiv drikkevarer.

Det er også uforståeligt, at den socialdemokratiske borgmester, Bo Hansen, tager Stella Maris i forsvar med ordene “… de ville ikke få lov at uddanne alle de mennesker, som de uddanner, hvis de ikke havde ordnede forhold”. Sandheden er, at når en restaurant tager elever, så er det alene eleverne, som er omfattet af et lovfæstet krav om overenskomstmæssige forhold. Det er ingen garanti for restaurantens øvrige ansatte.

Det sidste, som er svært at forstå i denne sag, er, når Stella Maris bedyrer, at de lever fuldt op til overenskomsten. Hvis det er rigtigt, så er der jo ikke noget nemmere end at ringe til 3F, så det hurtigt kan komme på plads. Derfor skal min opfordring til Stella Maris også være at få tegnet en overenskomst inden 6. september, da det er den eneste garanti for ordnede forhold.