Baagøe og Riber-grunden

Rovdrift på fællesskabets gavebod

Svendborg rigeste mand kan endnu engang se frem til en stor gave fra skatteborgerne. Først Jessens Mole kommunen endte med at bruge penge på at ‘sælge’ til ES ejendomme. Der blev lovet guld og grønne skove, offentlig adgang og levende byrum. Vi fik et indhegnet, kameraovervåget områede der begrænser adgangen til havnen. Skjærbæk fik sit guldæg: en foræringsgrund hvor de 37 ejerlejligheder til opimod 10 millioner kunne opføres.

På trods af vi igen og igen snakker om ingen boliger på havnen, og den blandede by for alle – så øjner Skjærbæk mere guld: Boliger på havnen ved Baagøe og Rieber grunden. Første måtte Skjærbæk acceptere en fredning af historiske bygninger, trods trussel om sagsanlæg. Dernæst blev der vedtaget 8 principper, hvis han ville bygge på grunden.

I samarbejde med Praksis arkitekter blev der forsøgt igen, og politikerne ændrede nu de 8 principper til 4 principper. Men igen vil Skjærbæk ikke anerkende principperne, og søger dispensation til ikke at overholde de principper der er blevet besluttet.

En proces på nu 7 år, som kun er gået een vej; Skjærbæk vil have det på sin måde. Der er blevet postet enorme mængder skattebetalte arbejdstimer i processen og folk har frivilligt brugt til på at skrive høringer, gå til møder og deltage i debatten. Forvaltningen i Svendborg arbejder hurtigt og effektivt, det er grådige profit krav, og manglende demokratisk respekt, der resulterer i at sagsbehandlingstiden trækkes ud og vores tid og skattekroner spildes. Vandet stiger og havnen lænses.

Enhedslisten stemte imod lempede krav til nybyggeri i Kullinggade:
Se referat af møde i Plan- og Lokalsamfundsudvalget 5. Dec. 2023.
Punkt 6 Principper for planlægningen af Kullinggade 29

Nej til lempede krav til byggeri i Kullinggade